Shakshuka
- Robin Mande
- 27 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 7 nov

Bereid deze simpele en overheerlijke shakshuka. Wij thuis zijn er weg van. Super leuk als je het resultaat met ons deelt!
Bereidingstijd: circa 30 tot 40 minuten
Ingrediënten:
Kokosolie om in te bakken
5 biologische eieren
3 tenen knoflook
1 ui
3 puntpaprika’s (gemengd in kleur)
1 blik biologische tomatenblokjes (400g)
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel paprikapoeder
0.5 theelepel cayennepeper(minder als je niet van pittig houdt)
2 takjes thijm blaadjes afgeritst
Stuk feta
Lekker veel groene kruiden zoals platte peterselie, koriander en munt om te garneren
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Bak de fijngesneden ui glazig in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten
Bak de komijnzaadjes kort mee voor meer smaak
Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee
Voeg de in reepjes gesneden paprika toe en bak mee een paar minuten mee
Doe nu de rest van de kruiden in de pan en bak 2 minuten mee
Doe de tomatenblokjes in de pan en laat 10 tot 15 minuten koken zodat de smaken goed samenkomen
Maak met een lepel een kuiltje in saus om je ei in te koken. Herhaal met alle eieren. Laat de eieren koken tot ze gaar zijn 5 tot 10min. Met de deksel op de pan
Strooi peper en zout en nog wat cayennepeper als je van pittig houdt over de eieren
Strooi de feta en groene kruiden over de eieren en saus en zet de pan op tafel. Serveer eventueel met lekker zuurdesem brood

Opmerkingen