top of page
Zoeken

Shakshuka

Bijgewerkt op: 7 nov


ree



Bereid deze simpele en overheerlijke shakshuka. Wij thuis zijn er weg van. Super leuk als je het resultaat met ons deelt!



Bereidingstijd: circa 30 tot 40 minuten


Ingrediënten:

  • Kokosolie om in te bakken

  • 5 biologische eieren 

  • 3 tenen knoflook 

  • 1 ui

  • 3 puntpaprika’s (gemengd in kleur)

  • 1 blik biologische tomatenblokjes (400g)

  • 2 theelepels komijnzaad

  • 1 theelepel paprikapoeder 

  • 0.5 theelepel cayennepeper(minder als je niet van pittig houdt) 

  • 2 takjes thijm blaadjes afgeritst 

  • Stuk feta 

  • Lekker veel groene kruiden zoals platte peterselie, koriander en munt om te garneren 

  • Peper en zout naar smaak


Bereidingswijze:

  1. Bak de fijngesneden ui glazig in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten

  2. Bak de komijnzaadjes kort mee voor meer smaak

  3. Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee

  4. Voeg de in reepjes gesneden paprika toe en bak mee een paar minuten mee

  5. Doe nu de rest van de kruiden in de pan en bak 2 minuten mee

  6. Doe de tomatenblokjes in de pan en laat 10 tot 15 minuten koken zodat de smaken goed samenkomen

  7. Maak met een lepel een kuiltje in saus om je ei in te koken. Herhaal met alle eieren. Laat de eieren koken tot ze gaar zijn 5 tot 10min. Met de deksel op de pan

  8. Strooi peper en zout en nog wat cayennepeper als je van pittig houdt over de eieren

  9. Strooi de feta en groene kruiden over de eieren en saus en zet de pan op tafel. Serveer eventueel met lekker zuurdesem brood







 
 
 

Opmerkingen


bottom of page